Общински съвет-Бургас одобри нова структура и численост на общинската администрация за

...
Общински съвет-Бургас одобри нова структура и численост на общинската администрация за
Коментари Харесай

Закъснял ход или раздут щат? Кметът на Бургас вече има шестима заместници

Общински съвет-Бургас утвърди нова конструкция и бройка на общинската администрация за мандат 2023-2027 и утвърдиха броя на заместник-кметовете със съответните ресори и броя на кметските заместници в Община Бургас.

Съветниците гласоподаваха и поддържаха докладната цялостно болшинство 46 гласа „ за “ от 49 дали своят вот . Против новата конструкция се оповестиха от групата на „ Възраждане “ , съгласно които броят не е най-благоприятен и активността не е добре разпределена сред обособените ресори .

Основната смяна промяна в структурата е обвързвана с откриването на нов шести сектор за заместник-кмет. Той ще бъде по „ Спорт и туризъм “ и ще бъде ангажиран от досегашния общински консултант от „ Български напредък “ Манол Тодоров . Той към този момент напусна локалния парламент , а на негово място през днешния ден се закле. 

Въпреки всеобщата поддръжка на съветниците от политически групи, разискването на докладната не мина без кавги . В директен спор влязоха Димитър Грозев от групата Политическа партия КОД – Политическа партия „ Български Възход “ и Тодор Ангелов от „ Възраждане “.

В изявлението си Грозев, който допреди няколко седмици бе претендент за кмет , се изрече много ласкаво за определения за пети мандат Димитър Николов. По думите му преструктурирането е закъсняло , защото Бургас образува огромна част от своите доходи точно от туризма. По думите му, в случай че Николов е направил неточност в предлагането си, след време може да му се потърси сметка .

Това предизвика реакцията на Тодор Ангелов , който се обърна с Грозев с думите:

„ След като мисли, че господин Николов е толкоз добър градоначалник, за какво цялостен месец беше претендент за кмет и разправяше други неща? “.

Стоян Грозев от своя страна упрекна Ангелов, че не е наблюдавал в елементи предизборната акция на „ Български напредък “, с цел да насочи „ такава плоска имитация “ .

„ Ако е имало неща, които сме подлагали на критика ръководството, то е било в обособени елементи, само че като цяло ръководството на Николов към администрацията, всички общини в Бургас признават, че има една от най-хубавите администрации в общински град и това. “

Мариян Иванов от групата на „ Възраждане “ посочи, че от партията нямат никакво подозрение по отношение на качествата на Манол Тодоров , само че са срещу увеличение на броя на заместник-кметовете

Извън този спор докладната въпреки всичко бе подкрепена от болшинството от съветниците , които признаха, че новият сектор е нужен и ще способства за развиването на Община Бургас.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР